Идеята е на министъра на здравеопазването - 70-годишния Христо Хинков, който

...
Идеята е на министъра на здравеопазването - 70-годишния Христо Хинков, който
Коментари Харесай

РЗИ-Бургас иска въвеждане на мерки в детските градини и училищата заради „новия вариант” на коронавируса

Идеята е на министъра на опазването на здравето - 70-годишния Христо Хинков, който е психиатър с богат стаж

Очаквано, с настъпването на есента и захлаждането броят на заболелите от респираторните инфекции, познати до неотдавна като „ грип ” и „ простуда ”, стартира да се покачва.

Също толкоз предстоящо, още преди повече от месец по медиите на запад и у нас започнаха да се прокрадват дописки за следващия „ нов вид ” на новия вид на ковид, причиняващ заболяване, познато като коронавирус.



Въпреки че говорещите глави на „ специалистите ” у нас повтаряха, че има растеж на заболеваемостта, те прецизираха, че този път инфекцията няма да „ убие баба ви ”, само че е мощно заразна. Или не е, по този начин и не можаха да се схванат и синхронизират. Сега обаче с настойчив звук шефът на РЗИ-Бургас е изискал с писмо до Димитър Николов да се вкарат ограничения в детските градини и учебните заведения. Изненада.



„ Във връзка с писмо от министъра на опазването на здравето по отношение на повишаване броя на новооткритите случаи на позитивни лица за КОВИД-19 и повишение на тежестта на протичане на коронавирусната зараза у нас, е належащо да се подхващат следните ограничения в детските градини и учебните заведения на територията на общината:

Стриктно осъществяване на всекидневен филтър при постъпване на децата/учениците в ДГ/училищата;

Недопускане на деца/ученици с клинични недоволства на заразни болести в ДГ/училище;

Стриктно съблюдаване на условията за разчистване и стерилизация на всички пространства в ДГ/училището, в това число постоянното им проветряване. ”

Това е наличието на писмото, адресирано до Димитър Николов от Георги Паздеров.

Министърът на опазването на здравето все още е , който от 22 години работи в така наречен Национален център по публично здраве и разбори - комплицирана по конструкция и значение част от Министерството на здравеопазването, която прави научна дейност по: „ Опазване на публичното здраве; Промоция на здравето и профилактика на болестите; Информационно обезпечаване на ръководството на опазването на здравето ” - от формалния им уебсайт. Хинков е назначен на поста министър с мандата на ПП-ДБ.



В последния ден на септември, гуруто на коронавирус пандемията проф. Тодор Кантарджиев, изясни в прав текст, че . В същото време обаче той предложи точно горните „ ограничения ”, както и... носенето на маски в пространства с повече хора. И основно - ваксини.



Три дни преди изявлението му от Министерството на здравеопазването оповестиха публично, че слагането на пристигналите неотдавна нови 80 640 дози за ваксина против „ подвариант ХВВ 1.5 на Омикрон ” е почнало.


 " Огромен " растеж на заболеваемостта се регистрира към края на септември (вдясно на графиката)  " Тежкото протичане " на новия вид (на разновидността на разновидността на разновидността на варианта) не се регистрира от статистиката


А по отношение на заболеваемостта, която растяла и тежестта, с която инфекцията протичала - статистиката е безапелационна. Няма такова нещо. Ръстът, в случай че може той да се назова по този начин, е разследване на редицата сезонни респираторни болести, част от които по този начин наречените „ проби за коронавирус ” регистрират като коронавирус.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР